Hírek / Sport

F1: Hamilton munka nélkül maradhat, ha nem enged az évi 50 millióból

2021. január 4. 06:45 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Hoppon maradhat Lewis Hamilton, akinek szerződése január 1-jén lejárt a Mercedes AMG Forma–1-es csapatával. A Mercedes évi 40 millió eurót kínált a címvédő angolnak, aki azonban 50 milliót akar az újabb négyéves szerződésért cserébe – számolt be a Corriere dello Sport című olasz napilap.
 
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff hónapok óta azzal érvel, hogy Hamilton szerződésének meghosszabbítása „nem jelenthet problémát”. Az olasz Corriere dello Sport azonban arról számolt be, hogy Hamilton szerződéshosszabbítása korántsem egyértelmű, a hetedik világbajnoki címét tavaly megszerző angol ugyanis túl sok pénzt követel.
 
A Mercedes évi 40 millió eurós fizetést ajánlott a 35 éves angolnak, azon felül 10 százalékos bónusz járna az újabb, nyolcadik vb-cím megszerzéséért. Hamilton azonban 50 millió eurót akar az újabb négyéves szerződésért cserébe.
 
Toto Wolff csapatfőnök az olasz lap szerint kész a február végi barcelonai F1-es tesztelésig várni Hamilton döntésére.
 
Ola Källenius, a Mercedest birtokló Daimler-konszern elnök-vezérigazgatója azonban nem akar addig várni és nyomás alatt tartja Wolffot, hogy minél előbb tegyen pontot az ügy végére.
 
Källenius kezében egy ifjú tehetség, George Russell lehet az adu ász, aki a december elején tartott Szahíri Nagydíjon helyettesítette a koronavírus-fertőzése miatt távol maradó világbajnokot.
 
Russell remek versenyt futott, és sokak szerint ha a Mercedes csapata nem keveri össze a fiatal angol gumijait a kerékcserénél a finn Bottas kerekeivel, megnyerte volna az első versenyét az Ezüstnyilakkal, egy Hamiltonra tervezett autóban.
 
Russell jelenleg a sereghajtó Williams-istálló pilótája, azonban a Mercedes adta őt kölcsön az angol kiscsapatnak, versenyzői licencével is a stuttgarti gyártó rendelkezik. Az angol becsült fizetése alig haladja meg az 500 ezer eurót a Williamsnél, így alighanem boldogan csapna le egy újabb lehetőségre a Mercedesnél.
 
Forrás: hirado.hu
Kép: cnn.com


next 5

A mi világunk

Hírek