Hírek / Sport

Harminc magyar érem az Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztiválon

Június 28. 06:45 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A házigazda magyarok 30 érmet szereztek a Győrben vasárnap véget ért 5. Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztiválon. Az Olimpiai Sportpark három csarnokában 38 verseny- és 16 bemelegítőasztalon rendezett, hatnapos eseményen 20 ország 232 fiatalja vett részt.
 
A Világfesztivál gondolata húsz év után éledt újjá a hajdani ötletgazda, a korábban a BVSC-Zugló szakosztályelnökeként tevékenykedő Herendi Iván kezdeményezésére. A kezdetekben előbb a régi Budapest Sportcsarnok (1989, 1990), majd Tiszaújváros (2000, 2002) adott otthont a viadalnak, amelyen a tizenéves játékosok hagyományosan kiegészítő programok sokaságán is részt vehettek.
 
Így volt ez most Győrben is, ahol a nyitónapon felkészítő edzőtábort és nemzetközi edzői szemináriumot tartottak, majd öt korosztály (U11, U13, U15, U17, U19) összesen 19 versenyszámában avattak bajnokot egyesben, egynemű párosban és csapatban.
 
A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a magyarok 4 arany-, 10 ezüst- és 16 bronzéremmel - vagyis 30 dobogós helyezéssel - zárták a viadalt. Az első helyen végzett Fazekas Lizett (U11), a Kókai Ákos, Kasa Zsombor (U13) és a Polónyi Nóra, Molnár Kendra kettős (U13), valamint az U15-ös leánycsapat. A hazai együttes toronymagasan nyerte az összesített pontversenyt az ukránok, az üzbégek és a japánok előtt.
 
A záróünnepségen Dézsi Csaba András, Győr polgármestere is beszédet mondott, miután a színpadon váltott néhány labdamenetet Jónyer István négyszeres és Klampár Tibor kétszeres világbajnokkal, valamint Szvitacs Alexa paralimpiai bronzérmes asztaliteniszezővel.
 
A világfesztivált a tervek szerint jövőre is megrendezik.
 
Forrás: MTI
Kép: pixabay.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner