Hírek / Egyéb/Archív

Harrison Fordról neveztek el egy új kígyófajt

Augusztus 16. 07:45 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

Harrison Ford amerikai filmsztár egy újonnan felfedezett kígyófaj névadója lett – számolt be róla a kígyókutatással foglalkozó Német Herpetológiai és Terrarisztikai Társaság (DGHT) kedden.
 
A mindössze 40 centiméteres hüllő, melyet egy nemzetközi kutatócsoport fedezett fel az Andokban még májusban, hivatalosan a Tachimenoides harrisonfordi nevet viseli. A DGHT kiemelte, hogy a névadással a 81 éves színész természetvédelem iránti elkötelezettsége előtt tisztelegnek.
 
A sárgásbarna színű, fekete foltokkal tarkított, barna hasú kígyó emberekre ártalmatlan, békés faj. Edgar Lehr német herpetológus, a felfedező kutatócsoport egyik tagja a dpa német hírügynökségnek elmondta: Harrison Ford értesült a névadásról, és elmondta, az általa alakított Indiana Jonesszal szemben kedveli a kígyókat.
 
A Conservation International nonprofit szervezet által készített Nature Is Speaking című dokumentumfilm-sorozatban – melynek minden része más színész hangján más-más természeti egységet mutat be – az óceán Ford hangján szólal meg.
 
Nem Harrison Ford az első, akiről állatfajt neveztek el: Edgar Lehr elmondta, hogy korábban egy békafajtát kereszteltek el a világhírű brit természettudós, Sir David Attenborough-ról. „Ezzel természetesen az állatokra igyekszünk felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy milyen sok állatfajta vár felfedezésre” – nyilatkozott a perui kutatócsoport vezetője.
 
Forrás: MTI
Kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek