Hírek / Közélet

Hatalmas az érdeklődés a kormány tűzifaprogramja iránt

2022. szeptember 28. 07:45 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Jelenleg nyolcszáz brigád, több mint háromezer fakitermelő és csaknem 1000 erdészeti munkagép dolgozik az igények mielőbbi teljesítésén a tűzifaprogramban – közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter a szaktárca keddi közleménye szerint.
 
Az Agrárminisztérium (AM) kiemelte, az ország legnagyobb részén már elkezdődtek a szállítások is. A főváros környékén, illetve az Alföldön a legnagyobb az érdeklődés.
 
Az állami erdőgazdaságok az igényeket folyamatosan rögzítik, és megnövelt kapacitással dolgoznak a lakosság kiszolgálásán – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, aki az Egererdő Erdészeti Zrt.-nél személyesen győződött meg arról, folyamatos a munka, annak érdekében, hogy mindenki minél hamarabb megkaphassa az igényelt tűzifát – írták.
 
Közleményében a minisztérium felidézi, a tűzifaprogramot az energia veszélyhelyzet megoldása érdekében indította a kormány. Tűzifát országszerte 152 ponton személyesen lehet igényelni. De fontos, hogy emellett telefonon vagy e-mailben is várják az érdeklődést az erdőgazdaságok, akik naponta több száz telefonhívást és ezres nagyságrendű e-mailt fogadnak.
 
„Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a társaságok minden megkeresést fel fognak dolgozni és a lehetőségekhez képest mielőbb válaszolni fognak az érdeklődésre” – mondta a tárcavezető. Az ország különböző pontjain eltérő mennyiségű tűzifaigény érkezik be az erdőgazdaságokhoz. A főváros környékén és az Alföldön a legnagyobb az érdeklődés. Azon dolgozunk, hogy átcsoportosítással a megnövekedett igényeket mindenhol, minél előbb és minél zökkenő mentesebben ki tudjuk elégíteni, amihez a türelmüket szeretnénk kérni – írják a közleményben.
 
Kiemelte továbbá, hogy az állami erdészetek kiemelt prioritásként kezelik, és folyamatosan teljesítik a lakosság megrendeléseit. A fűtési időszakra elegendő, fenntartható gazdálkodásból származó tűzifa áll az ország rendelkezésére. Az idei télre mindenki, aki fával fűt, hozzá fog jutni a tűzifához – tájékoztatott az Agrárminisztérium.
 
Forrás: MTI
Kép: fakupac.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner