Hírek / Kultúra

Határozatlan időre elhalasztották az idei Grammy-díjátadót

Január 7. 09:50 Kultúra | Szerző: Dudás Róbert

A koronavírus omikron variánsának gyors terjedése az ok.

 

 

A show-t január 31-én tartották volna meg egy Los Angeles-i arénában, amit minden évben a CBS televízió élőben közvetít. A CBS és az amerikai lemezakadémia (National Academy of Recording Arts and Sciences – NARAS) közös közleménye szerint a gála megrendezése jelen körülmények között “túl kockázatos lenne”.

“Zenei közösségünk tagjainak, a közönségnek és a produkciókon fáradhatatlanul dolgozó több száz embernek az egészsége és biztonsága a fő prioritásunk” – közölték a szervezők.

A jelöltek nevét novemberben jelentették be. Jon Batiste amerikai dzsessz-, blues- és rockzenész kapta a legtöbb, 11 jelölést, őt Justin Bieber, Doja Cat és H.E.R követi nyolc-nyolc jelöléssel.

Az elmúlt évben is elhalasztották a díjátadót a koronavírus-járvány miatt. Akkor január helyett márciusban tartották meg a gálát, amely előre felvett részekből és egy kisebb közönség előtt, a távolságtartási szabályok betartása mellett megrendezett fellépésekből állt.

A szervezők remélték, hogy ezúttal visszatérhetnek már a gála szokásos formájához egy nagyobb közönség előtt. Az est házigazdája Trevor Noah lett volna. A CBS és a NARAS a döntést megelőzően konzultált a helyi hatóságokkal, egészségügyi szakértőkkel és a művészekkel is.

A szórakoztatóipar más eseményeit is törölték vagy elhalasztották, mások mellett a Sundance Filmfesztivált és a Critics Choice Awards gáláját is.

 

Forrás: hirado.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner