Hírek / Közélet

Hazaárulásnak tartja Márki-Zay külföldi kampányfinanszírozását Cseri Tamás

Szeptember 22. 14:40 Közélet

Hazaárulásnak tartja, hogy  Márki-Zay Péter kampányát külföldről finanszírozták  – jelentette ki Cseri Tamás a csütörtöki vásárhelyi közgyűlésen.

A fideszes önkormányzati képviselő emlékeztetett: a vásárhelyi polgármestert az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltjeként mintegy 2 milliárd forinttal támogattak amerikai szervezetek a tavaszi választási kampányban.

Hangsúlyozta: külföldiek a saját érdekeik érvényesítése miatt támogatják a magyar politikai erőket, ezért aki ennek az élére áll, a magyar érdekeket árulja el. A politikus szerint a kétes pártfinanszírozás egyértelműen bizonyítja, hogy Márki-Zay Péter korántsem annyira becsületes és tisztességes, mint azt állítja magáról. 

„A polgármester elmúlt négy éves tevékenységében többször előfordult, hogy kereste a jogi kiskapukat, ami nem a tisztességre utal. Teljesen egyértelmű: májusban egyértelműen azt állította, hogy a központi kampányt az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalma finanszírozta, jelölteket is támogattak annak számlájáról. Mikor világossá vált, hogy ez jogilag legalábbis aggályos, akkor hirtelen már azt hallottuk tőle, hogy nem is választási, hanem kulturális, tájékoztató kampányt folytattak” – fejtette ki Cseri Tamás.

Fotó: Archív


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner