Hírek / Közélet

Címkék

#Budapest #belföld

Hazánk legnagyobb nemzeti lobogója ékesíti a megújuló Citadellát

Március 20. 07:00 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Március 15-től itt látható Magyarország legnagyobb nemzeti zászlója – közölte a Várkapitányság Nonprofit Zrt.
 
A zászló felülete 6 x 12 méter, azaz 72 négyzetméter, így ez Magyarország legnagyobb felületű, felvonható nemzeti lobogója. A 36 méteres árbócrúd a belső udvar közepén került felállításra.
 
A piros-fehér-zöld zászló mostantól minden nap emléket állít azoknak a hősöknek, akik életüket adták a magyar szabadságért.
 
Az erőd megújítása során a szakemberek már kitisztították az épületegyüttest, emellett pedig felmérték a falak és födémek állapotát. Elkészült az erőd falainak teljes belső vonalát követő szivárgó rendszer is, amely a jövőben a falak állagmegóvását segíti.
 
„Az erőd rekonstrukciójával az a célunk, hogy az egykor rettegett Citadellát immár a magyar emberek vehessék birtokba. A munka során helyreállítjuk az erőd közel 10 ezer négyzetméteres külső falait és rendbe tesszük a belső udvarát. Az erődfalon belül egy új, több mint 6 ezer négyzetméteres közparkot alakítunk ki, amelyben csobogó, tó, gazdag növényvilág és panorámás kávézó is helyet kap. A nyugati ágyútornyot pedig kulturális tartalommal töltjük meg: több mint 1700 négyzetméteren, a magyarság szabadságküzdelmeit bemutató látványos kiállítást alakítunk ki” – írták a közleményben.
 
Forrás: ridikul.hu
Kép: origo.hu

Címkék

#Budapest #belföld


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner