Hírek / Közélet

Helikopterrel keresték az illegális migránsokat

2022. augusztus 12. 06:40 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Elfogtak egy svéd embercsempészt Balotaszállásnál. A férfi 35 határsértőt szállított, akik közül 34-en elszaladtak, végül a Készenléti Rendőrség helikoptere segített a felkutatásukban.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai augusztus 11-én Balotaszállás térségében megállítottak egy kisteherautót, amelyet egy svéd férfi vezetett. A járműben illegális bevándorlókat szállított az embercsempész. A migránsok miután kiszálltak a jámrűből, elszaladtak.

A határsértők felkutatása érdekében a Készenléti Rendőrség helikopterét is bevonták, melynek segítségével 34 illegális migránst találtak az egyenruhások. A határsértők szír, tunéziai és török állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni – számolt be róla a Police.hu.

A gyanú szerint a 29 éves svéd sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság migrációs ügyekkel foglalkozó osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Forrás: MTI, hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek