Hírek / Sport

Hivatalos: a Red Bull versenyzőjeként folytatja Pérez

2021. augusztus 28. 07:45 Sport | Szerző: Dudás Róbert

2022-ben is Sergio Perez lesz Max Verstappen csapattársa a Red Bull Formula 1-es csapatánál – jelentette be az osztrák istálló pénteken, hivatalos közleményben.
 
A mexikói pilóta jövőre is Max Verstappen csapattársa lesz a Formula 1-ben.
 
Perez idén szerződött a Red Bullhoz, miután az energiaital-gyárosok elégedetlenek voltak Alexander Albon teljesítményével. A rutinos versenyző meghálálta a bizalmat: bár voltak nehézségei, Bakuban győzelmet is szerzett a csapattal.
 
A Red Bull végül pénteken jelentette be, 2022-re is bizalmat szavaz Pereznek, így jövőre is ő lesz Max Verstappen csapattársa.
 
„Checo egy rendkívül nagy tiszteletnek örvendő csapattag, tapasztalata és kurázsija pedig felbecsülhetetlen a konstruktőri címért zajló küzdelemben” – mondta Christian Horner csapatfőnök.
 
„Zökkenőmentesen integrálódott a csapatba, és lenyűgözött bennünket teljesítménye a szezon első felében, mellyel demonstrálta, mire is képes az autónkkal.”
 
„Jövőre új éra következik a Formula 1 számára, teljesen megváltoznak a szabályok és az autók, és 200 versennyel és egy évtizednyi tapaszalattal a háta mögött Checónak rendkívül fontos szerepe lesz abban, hogy segítse a csapatot ebben az időszakban, és az RB18-as maximalizálásában.”
 
„Jelenleg arra fókuszálunk, hogy olyan erősen zárjuk az idényt, amennyire csak lehet, és szeretnénk, ha Checho egy eredményes első szezonra építhetne majd a csapattal.”
 
Perez hozzátette, óriási lehetőségként tekint arra, hogy továbbra is a Red Bull pilótája maradhat.
 
„Nagyon örülök, hogy egy olyan nagyszerű csapatnál folytathatom, mint a Red Bull, miközben egy új éra következik a Formula 1 számára” – mondta a mexikói. „Ez egy nagyszerű lehetőség nekem.”
 
„Mindenki a nulláról kezd jövőre az új szabályok miatt, a célom pedig, hogy a csúcsra jussunk a Red Bull-lal. Mindig időbe telik felülkerekedni mindenen, amikor az ember új csapathoz szerződik, de a dolgok remekül mentek idén, és nagyon élvezem, hogy a Red Bull családjának tagja lehetek.”
 
„Keményen dolgoztunk azon, hogy eredményeket szállítsunk, szóval jó látni, hogy a csapat bizalmat szavazott nekem a folytatásra is. Sokat szeretnénk elérni közösen, és még komoly kihívások várnak ránk idén is. Remélem, hogy sikerül jó eredménnyel zárni az idényt, és át tudjuk menteni a lendületet 2022-re.”
 
Max Verstappen szerződése egyébként 2023 végéig szól a Red Bullnál.

 

 

Fotó: Red Bull Racing
Forrás: Red Bull Racing Honda, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek