Hírek / Sport

Címkék

#sport #foci #futball

Hivatalos: ázsiai BL-győztesnek adta el házi gólkirályát a Zalaegerszeg

Március 24. 06:40 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy értékesítette Koszta Márk játékjogát a dél-koreai Ulsan Hyundai együttesének.

A 25 éves csatár 2020 nyarán érkezett Zalaegerszegre az Újpest FC csapatától. Koszta az elmúlt bő másfél évben 25 gólt szerzett kék-fehérben, ezek közül 19-et az NB I-ben. A játékost átigazolási díj ellenében értékesítették az Ulsan Hyundai csapatának, mely vezeti a dél-koreai bajnokságot és 2020-ban ázsiai Bajnokok Ligáját is nyert.

„Hirtelen érkezett az ajánlat Koszta Márkért és figyelembe kellett vennünk, hogy ez egy nagy lehetőség számára, így nem szerettünk volna a sikereinek az útjába állni. A klub filozófiája, hogy segítse a játékosokat a karrierjük építésében, ahogy ez Márk esetében is történt. Sok sikert kívánunk neki!” – nyilatkozta a ZTE hivatalos honlapjának a klub elnöke, Végh Gábor.

„Gyorsan jött ez a lehetőség. Tudom, hogy van még pár meccs a bajnokságból és sajnálom, hogy nem tudom befejezni a társakkal a szezont, de ez nagy lehetőség a pályafutásomban. A szombati mérkőzés után érkezett az ajánlat és hálás vagyok a klubnak, hogy elengedett. Nagyon jól éreztem magam Zalaegerszegen, újra tudtam indítani a karrieremet és sikerült jó teljesítményt nyújtanom, főként Waltner Róbert kezei alatt, aki mindvégig bízott bennem. A szurkolók mindig a csapat mellett voltak, még ha nem ment nekünk, akkor is biztattak, így nyugodtan mondhatom, hogy szívembe zárom Zalaegerszeget” – búcsúzott Koszta Márk a klubhonlapon.

Koszta Márk ebben a szezonban 25 NB I-es bajnokin 11-szer talált be, a góllövőlista harmadik helyén áll Ádám Martin és Nenad Lukics mögött.


Forrás: m4sport.hu

Címkék

#sport #foci #futball


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner