Hírek / Sport

Hivatalos: minden a helyére került, lezárult a Chelsea adásvétele

Május 31. 06:45 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Lezárult a Chelsea labdarúgócsapatának adásvétele: az eddigi tulajdonos orosz Roman Abramovicstól az amerikai Todd Boehly vezette befektetői csoport vásárolta meg a londoni klubot 4,25 milliárd fontért.

 

 

A Chelsea irányítása a Los Angeles Dodgers baseballcsapat résztulajdonosa, Boehly kezében összpontosul majd, a többségi tulajdonos pedig a kaliforniai Clearlake Capital nevű cég lesz. A brit kormány múlt szerdán adott engedélyt a vásárlásra.

A londoni egyesületet 19 éven át az orosz Roman Abramovics birtokolta, aki az ukrajnai háború kitörése után, március 2-án jelentette be, hogy kényszerűségből megválik a csapattól. Ezek után a brit kormány komoly szankciókkal sújtotta a milliárdost, annak Vlagyimir Putyinnal ápolt állítólagos jó kapcsolatai miatt. A kormány hangsúlyozta, az egyik legfontosabb az eladással kapcsolatban az, hogy Abramovics semmilyen formában ne részesüljön a vételárból, s a pénzt Ukrajnában, humanitárius célokra kell felhasználni.

Abramovics március elején minden pozícióját feladta a klubnál, amelyet az elmúlt hónapokban – egészen keddig – ideglenes testület irányít. A Chelsea labdarúgócsapatának Lőw Zsolt személyében magyar másodedzője van.


Fotó: EPA/Andy Rain
Forrás: MTI, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner