Hírek / Közélet

Honvéd kadét program indul a kisteleki Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Technikumban

2022. november 20. 08:00 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Negyvenezres ösztöndíj, túlélési ismeretek, lőelmélet, paintball, ejtőernyőzés és sok más program várja majd a diákokat - írja a kistelekjaras.hu hírportál.
 
Honvéd kadét program indul a megyében elsőként a kisteleki Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Technikumban. Az erre vonatkozó megállapodást csütörtökön délelőtt írta alá az iskola, a fenntartó és a Magyar Honvédség képviselője. Az ünnepélyes eseményen Tóth Gabriella igazgató elmondta, hogy óriási a felelősségük, hiszen helyben egyedüliként kínálnak továbbtanulási lehetőséget az általános iskolát végzettek számára, ezért is választottak olyan tagozatokat, amelyekkel később jól boldogulnak a tanulók a továbbtanulásuk és munkába állásuk során. A honvéd kadét programba is ezért jelentkeztek néhány hónappal ezelőtt. A lehetőségek mérlegelése, a tantestülettel és a fenntartóval történő egyeztetések után nagyon gyorsan megfogalmazódott az igény, hogy a megye első gimnáziumaként felvételüket kérjék a programba, és a középiskola 70. éves évfordulójának ünnepét 2023 őszén egy új, nagyszabású képzési program bevezetésével is megkoronázzák.
 
"Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindazoknak, akik támogatásukkal, segítségükkel hozzájárultak ahhoz, hogy ez a mai ünnepélyes alkalom ilyen hamar létrejöhessen. Szeretném megköszönni Dr. Lipcsei Imre főigazgató úrnak, hogy a projekt ötletének megszületésétől kezdve támogatta elképzelésünket és Nagy Sándor polgármester úrnak a lelkesedését, amellyel terveinket fogadta. A Honvédelmi Minisztérium Oktatási és Ifjúság stratégiai osztály osztályvezetőjének Almási László alezredes úrnak és Kiss Ákos vezető kormánytanácsos úrnak is köszönettel tartozom, hogy még szeptember elején lehetőséget biztosítottak a személyes találkozásra és hathatósan segítették a projekt, jövő tanévi elindulásának engedélyezését. Szeretném köszönetemet kifejezni Baranyai Erika Piros főhadnagy asszonynak is, aki mióta megkaptuk az engedélyt a belépéshez nagyon sok idejét és energiáját áldozza arra, hogy segítsen bennünket a program elindításához szükséges felkészülésben és a beiskolázási tevékenységünkben is fáradhatatlanul részt vesz. Szeretném az egész iskolai közösség nevében megköszönni a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnok-helyettesének Huszár Ferenc alezredes úrnak és Nagy László őrnagy úrnak, aki a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, 46. Területvédelmi Zászlóalj törzsfőnöke, hogy megjelenésükkel és aláírásukkal támogatják iskolánk csatlakozási szándékát a honvéd- kadét programhoz és bízom benne, hogy a jövőben is eredményesen tudunk együttműködni. Szeretném a program megvalósításában résztvevő, jelenlévő kollégáimnak is megköszönni, hogy lelkesen jelentkeztek az oktatói és instruktori feladatokra és nagy izgalommal várják a kiképzést és a közös munka kezdetét" – fogalmazott az igazgató.
 
Forrás és kép: kistelekjaras.hu


next 5

A mi világunk

Hírek