Hírek / Kultúra

Címkék

#zene #rock #humor

Húsz éve, hogy először felcsendült a Márhívó

Szeptember 16. 07:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Az Ossian 2000. szeptember 15-én tartott koncertjén Paksi Endre úgy dolgozta fel a zenekar munkásságát, ahogy senki sem várta.
 
A mai kor gyermekeinek már keveset mond Szalacsi Sándor, Polgár Jenő vagy Matisz nagypapa neve, de a 2000-es évek elején, még bőven a netes mémek berobbanása előtt ők voltak azok a vegyes megítélésű alakok, akiket - szállóigévé vált mondataikkal együtt - mindenki ismert. A velük készült, legendássá vált videókat CD-n adtuk tovább egymásnak, és így is hamar elterjedtek. 
 
Óriási szerencse volt, hogy valaki rögzítette az Ossian 2000. szeptember 15-én megrendezett debreceni koncertjének egy részletét, mert kevesebb lenne a világ a Márhívó (egyes körökben Nyitmákhívó) nélkül.
 
A népszerű elmélet szerint Paksi Endre épp nem volt cselekvőképessége teljes birtokában (egyesek úgy vélik, be volt rúgva erősen, másik szerint a "kolléga csak kicsit elfáradt"), ezért a koncert során nehezen ment neki az Ossian dalszövegeinek felidézése, különösen a Pokolnál hangosabbé, amiből végül ez született:

Persze a máig aktív Ossian nem büszke az esetre, és az Óriás feldolgozását is igyekeztek eltüntetni, viszont az internet nem olyan hely, ahonnan csak úgy el lehet tüntetni dolgokat kérésre. Hozzátették, van humorérzékük és önkritikájuk, és tudják, hogyan működik a világ, viszont az Óriás és az MR2 nem kérte el a szükséges jogokat, ezért fogalmaztak meg egy kérést, aminek az MR2 eleget is tett. Mindenesetre természetesen megtalálható a feldolgozás többfelé is, hallgassátok élvezettel:

Azért a teljesség igénye miatt megmutatjuk az eredeti művet, amiből született a Márhívó.

Forrás: gamestar.hu
Kép: rockbook.hu

Címkék

#zene #rock #humor


next 5

A mi világunk

Hírek