Hírek / Közélet

Idegen érdekek szolgálatában áll, aki külföldi pénzből kampányol Gulyás Gergely szerint

Szeptember 8. 13:18 Közélet

Súlyos törvénysértést jelent, amennyiben a Márki-Zay Péter vezette baloldali, ellenzéki összefogás külföldi pénzekből folytatta a választási kampányát – jelentette ki Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón újságírói kérdésekre reagált arra, ami szerint a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom mintegy 2 milliárd forint amerikai támogatást kapott. A miniszter hangsúlyozta: idegen érdekek szolgálatában áll, aki külföldi pénzből kampányol.

Emlékeztetett: Magyarországon a rendszerváltozás óta konszenzus van abban, hogy a pártok kampányra nem kaphatnak külföldről pénzt. Ebben a politika valamennyi szereplője egyetértett, és ezt a jogszabályok is rögzítik.

„Ezek olyan alapkövei a magyar, de szerintem minden európai és az amerikai jogrendszernek is, amelyeket eddig mindenki betartott és amelyek megkérdőjelezhetetlenek voltak. Ha valaki nem idegen érdeket akar Magyarországon szolgálni, akkor az külföldi pénzből nem kampányol. Ha ez bebizonyosodik a baloldalon, akkor annak jogi következményei kell, hogy legyenek” – tette hozzá Gulyás Gergely.

Fotó: MTI


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner