Hírek / Közlekedés és kék hírek

Illegális migránscsoportok Csongrád-Csanád megyében

2022. április 22. 08:00 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba az éjszaka folyamán nyolc csoportban 157 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.
 
A Készenléti Rendőrség járőrei a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával együttműködve 2022. április 21-én 22 óra 20 perckor és 23 óra 40 perckor két csoportban 24 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán, pakisztáni, szír és libanoni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel és a cseh rendőrökkel, valamint a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával együttműködve 2022. április 22-én 0 óra 15 perckor, 2 óra 25 perckor, 2 óra 40 perckor, 3 óra 05 perckor, 4 óra 10 perckor és 5 óra 45 perckor további hat csoportban 133 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 
Forrás és kép: police.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner