Hírek / Közélet

Címkék

#karácsony #smink

Imádni fogod ezt a karácsonyi sminket!

2020. november 29. 08:25 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Hogy elkerüld a stresszes készülődést, érdemes már előre kitalálni, mit fogsz felvenni, és hogyan fogod magad kisminkelni karácsonykor. Egy olyan örök sminktrendet mutatunk neked, amiben tündökölni fogsz, és az elkészítése sem okoz majd gondot.

Idén kicsit átformálódik a klasszikus smink szabály, miszerint vagy csak a szemedet, vagy csak a szádat hangsúlyozhatod ki, hiszen most mindkettő reflektorfénybe kerül. A szemeket érdemes fémes csillogású szemhéjpúderrel kiemelni, mint az ezüst, az arany vagy a bronzos árnyalatok. Az ajkak pedig nyugodtan lehetnek bíborvörösek vagy cseresznye pirosak!

Lássuk ezt a különleges sminket lépésről, lépésre.

 

A szemek

Miután felvitted az arcodra az alapozót, vigyél fel belőle egy keveset a szemhéjadra is, mert így a szemhéjpúder tartósabb lesz, és sokkal látványosabb. Ezután a szemgödröd környékére tegyél fel egy kevés korrektort, hogy így a szem optikailag nyitottabbnak és nagyobbnak tűnjön. Most pedig jöhet a szempillaspirál, amit semmiképpen ne vigyél túlzásba, hiszen a csillogó szemhéjpúder már önmagában feltűnő lesz. Nem lesz szükséged sem tusra, sem szemceruzára. Már csak annyi a dolgod, hogy a mozgó szemhéj egészét satírozd át óvatosan a csillogó szemhéjpúderrel, úgy, hogy kifelé vastagodjon. Ha kék szemed van, érdemes ezüstös árnyalattal kísérletezni, ha pedig barna vagy zöld, akkor mindenképpen használj arany vagy bronz szemhéjpúdert!

Fotó: Shutterstock

Az ajkak

Elegáns és bájos hatást érhetsz el egy meggypiros vagy vörös rúzzsal. Fontos, hogy először átlátszó ajakápolót vigyél fel az ajkadra, mert ez nem csak a kicserepesedés ellen véd, de a rúzs is tartósabb lesz. Ezután egy sötétebb vörös tónusú szájkontúrral finoman hangsúlyozd ki a szád vonalát, hogy a végeredmény tényleg tökéletes legyen. Most pedig jöhet a bársonyos állagú, matt, vörös vagy piros  rúzs. Hogy kicsit teltebbnek hasson az ajkad, a rúzst egy milliméterrel kend feljebb, mint a szád vonala.

Fotó: ShutterstockForrás: ridikul.hu

 

Címkék

#karácsony #smink


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner