Hírek / Közélet

Ingyenes digitális gyermekvédelmi tananyag jelent meg szülőknek

2022. január 6. 11:15 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

A digitális nevelés alapjait bemutató ingyenes tananyag jelent meg szülők és gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára - közölte az anyagot összeállító Digitális Jólét Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.
 
A Gyerekkel a digitális világban című tananyag a digitális gyermekvédelem alapvető szempontjait, a digitális nevelés alapjait mutatja be. Támogatást, segítséget, azonnal használható információkat, eszközöket kínál, szórakoztató, interaktív módon - írták a közleményben.
 
A tananyagban videók és azok szöveges átiratai, reflektáló/gyakorlati feladatok és a további tájékozódást segítő linkek találhatók. A könnyebb időbeosztás, az önálló tanulás támogatása érdekében a tananyag kisebb egységekre tagolódik, így saját tempóban, akár 1-2 órás időszakonként, az egyéni érdeklődés sorrendjében is elvégezhető - olvasható az ajánlóban.
 
A kurzust elvégzők névre szóló, letölthető oklevelet kapnak.
 
A közlemény szerint az online oktatóanyag a - Magyarország digitális gyermekvédelmi stratégiája értelmében 2018 óta működő - Digitális médiaműveltség szülőknek program keretében készült el.
 
Forrás: MTI
Kép: pixabay.com


next 5

A mi világunk

Hírek