Hírek / Közélet

Ismeretlen ismerősök, avagy a kollégisták bemutatkozása

2022. december 5. 14:39 Közélet | Szerző: Megyeri József

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium november 30-án tartotta hagyományos Bemutatkozó estjét, melyen a kilencedik évfolyamos diákok villantották meg tehetségüket a világot jelentő deszkán. A vírushelyzet miatt az elmúlt két évben online rendeztük meg ezt az eseményt, akkor a diákok egy videót készítettek. Az idei évben így ez a Bemutatkozó est elnevezésű esemény egy különösen várt program volt. A tanulók közel két hónapig készültek a produkciókkal. A kollégistákon túl az eseményre meghívtuk az iskola tanárait és a kollégisták családjait is.

Elsőként Polgár László Hiperaktív csajozó című stand up comedy előadása volt a porondon. Laci Makóról jött, ezért ő is pont olyan, mint a makói vöröshagyma, szívós és erős. A társaság központja, örökké vidám és jókedvű, úgy ért a társai nyelvén, mint a jó villanyszerelő az amperméréshez, és tökéletesen tudja oldani a magasfeszültséget, mert a villanyszerelők legjobbikának készül.

Őt követte Karácsonyi Gergely,Szegedről érkezett ifjú gólya, aki nem fél az állatoktól, s aki kiüti a kakaót a lekváros palacsintából, aki a Minimax helyett a Showder klubon nőtt fel, és élete első előadásaként bemutatja: Az állatok rekordja című darabot.

Fejes Viktória Fejes kedvenc verse címmel eszperente nyelven mutatkozott be a közönségnek.

Kökény Regina álma óvodás kora óta, hogy fuvolázhasson. Már hatodik éve tanul fuvolán játszani és négy éve a Makói Általános Iskola Ifjúsági Fúvószenekarának a tagja. Hobbiból zenél és soha semmiért nem adná ezt fel! Vivaldi Négy évszak című klasszikusának Tél etűdjét adta elő.

Kormányos Boglárka szemet gyönyörködtető mozdulatokkal varázsolt el mindenkit ritmikus sportgimnasztika bemutatójával. Bogi az RSG-t 10 éves korában kezdte el. Azóta hobbiként űzi és az élete része lett. Már nagyon megszerette és örül, hogy szabadidejében is olyat csinálhat, amit kedvel. Szeret kondizni, a kollégiumi kondi szakkör állandó tagja. A családi gazdaság miatt a mezőgazdasági technikusi szakot választotta a Gregus iskolában.

Szabó Tímea és Dudás Rajmund Tombor Bözse című bohózatukkal csaltak mosolyt arcunkra.

Záró produkcióként 11 pár angol keringőt adott elő. A táncot diáktársuk, Kaprálik Antónia tanította be. Több hónapon keresztül készültek a fiúk, lányok. A komoly munkának vastaps lett a jutalma.

Dicséret illet minden résztvevőt! Köszönjük, hogy megmutatták eddig ismeretlen arcukat!

Horváthné Ruzsa Anita

igazgatóhelyettes


next 5

A mi világunk

Hírek