Már jelentkezhetnek csapatok az idei Hód-tavi Gasztro Lovagi Tornára. A Hód-tavi Csata programsorozat részeként megrendezendő főzőverseny idén július 16-án, szombaton lesz a szegedi úti Motocross pályán.
Csáki Zsolt gasztro-szervező a Rádió 7-nek elmondta, július 14-ig várják a nevezéseket. A megmérettetésen olyan alapanyagokból kell ételeket készíteni, amelyek már a 13. században is ismertek voltak. Tilos például paradicsomot, paprikát és burgonyát használni. A torna eredményhirdetése nagy hagyományokkal bír.
„Lovaggá ütjük a legjobban főző embereket, akik gasztro lovagi címet, és arany, ezüst vagy bronz minősítést kapnak. A verseny célja azonban nem az, hogy mindáron győzzön valaki, hanem a közösségépítés, az együttlét és az, hogy megkóstoljuk egymás ételeit. Ilyenkor felidézzük történelmünk olyan szeleteit, amelyek a mindennapi életünkből kimaradnak” – tette hozzá Csáki Zsolt.
Fotó: Archív