Hírek / Közélet

Ismét Szél István lett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád megyei elnöke

Június 17. 12:12 Közélet | Szerző: Megyeri József

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád megyei küldöttgyűlése június 17-én, Ópusztaszeren tartotta meg alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, aki immár második alkalommal Szél István lett.

A május 20-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 90 fős megyei küldöttgyűlést. A Csongrád-Csanád megyei küldöttgyűlés június 17-én Ópusztaszeren tartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Csongrád-Csanád Megyei Szervezete elnökének Szél Istvánt választották, aki 2017 óta tölti be ezt a tisztséget, a küldöttek most újra bizalmat szavaztak számára. A régi-új elnök beszédében kiemelte: az elmúlt évekhez hasonlóan az eredmények megőrzése érdekében a közös gondolkodás és a kitartó munka elengedhetetlen, hiszen az ágazatot a koronavírus-járvány mellett jelenleg a háború is sújtja, melyek miatt a szorgalom mellett hitre is szükség lesz. Kiemelte még, hogy a küldöttgyűlésnek otthont adó Ópusztaszer több mint 1.000 esztendő emlékhelye, a magyarság útjának, egyúttal az életet adó magyar földnek a tisztelete is: „Ha együtt, közösen összefogva hajtunk fejet ezen múlt előtt, akkor nem csupán a jelennek, hanem a jövőnek is képesek leszünk megfelelni” – vázolta elképzeléseit a NAK megválasztott Csongrád-Csanád megyei elnöke.

Jakab István, a küldöttgyűlést levezető MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke szintén az összefogás erejét, valamint a szervezet erős felhatalmazását hangsúlyozta.

Szél Istvánt hét alelnök segíti majd: Magyar Gábor Ferenc a mezőgazdaságért, Korda János az élelmiszeriparért, Fodor Imre a vidékfejlesztésért, Gémes László az általános agrárgazdasági ügyekért felel majd, míg dr. Kiss István, Czikora György Gyula és Kormányos Sándor helyi földbizottsági ügyekben közreműködik alelnökként.

A megyei küldöttek maguk közül Barna Károlyt, Boros Gábort, Doráné Gyömrei Anitát, Hevesi Istvánt, Magyar Gábor Ferencet, Czikora György Gyulát, Kormányos Sándort, Kucsora Pétert, Mihályné Tóth Margitot, Trembeczky Károlyt, valamint a Pankotai Agrár Zrt., a Délalföldi Kertészek Szövetkezete, a HUNGERIT Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt., a MADOSZ Szövetkezet és a PICK SZEGED Zrt. egy-egy képviselőjét választották országos küldöttnek.

A megyei etikai bizottság elnöke Kucsora Péter lett, tagjai Gyuris Mihály, Ledó Ferenc és Langó Zsolt.

Az alakuló küldöttgyűlésen megválasztották a megyei kamarai osztályok elnökeit is. A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Feczák Gábor, a Kertészeti és beszállító ipari osztályt Gubacsi Zoltán, az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Hevesi István, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Rau Sándor, az Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi osztályt a VITARICUM Kft. képviseletében Acsay Lajos János, a Kistermelői, együttműködési és helyi kezdeményezések osztályt Bráj Róbert, az Erdő- és vadgazdálkodási osztályt Nagy Gábor, a Fiatal gazda és innovációs osztályt Lajkó Andor, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt a SZEGEDFISH Kft. nevében eljáró Sztanó János vezeti Csongrád-Csanád megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz.

Fotó: Archív


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner