Hírek / Egyéb/Archív

Az Eötvösben aztán lehetett szakmázni

2023. november 15. 17:21 Egyéb/Archív | Szerző: Megyeri József

A Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum 5 ágazata és 6 szakmája mutatkozott be az immár hagyományosnak mondható Mesterségek Éjjele pályaorientációs rendezvényen, november 9-én: a Csecsemő-és gyermekápoló, a Pénzügyi-számviteli ügyintéző, az Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus, a Sportedző- (testépítés-fitness) sportszervező, valamint Kozmetikus technikus és a Fodrász szakma csalogatta az érdeklődőket.

Az iskola oktatói és partnerei változatos és érdekes programokkal várták az kicsiket és nagyokat egyaránt. A vendégek többek között kipróbálhattak egy profi evezőpadot, Xbox-on játékosan sportolhattak, sminket és frizurát, parfümöt készíthettek, megtervezhették a család költségvetését, ellenőrizhették a hatékony kézfertőtlenítési technikákat korszerű egészségügyi eszközökkel, valamint 3D nyomtatóval ajándékot is alkothattak. A nap sikeréhez hozzájárultak az Eötvös diákjai is, akik lelkesen mutatták be a kíváncsiskodóknak az elsajátított ismereteiket.

Azokra is gondoltak, akik nem tudtak eljutni személyesen a helyszínre, hiszen minden szakmánkról élő Facebook bejelentkezéssel is szolgáltak. Aki erről is lemaradt, csak részben bánkódhat: legközelebb december 11-én 12 órától várják őket a Nyílt nap keretében.

Molnár Márton


next 5

A mi világunk

Hírek