Hírek / Egyéb/Archív

Ivós játékba halt bele egy influencer

2023. május 23. 07:15 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

A családja már holtan talált rá a 34 éves kínai influencerre, aki Brother Three Thousand néven gyártott tartalmakat a TikTok egyik kínai klónjának tekintett Douyin videomegosztó platformra - írja a GameStar.
 
A hatóságok csak a férfi vezetéknevét (Vang) hozták nyilvánosságra az esetet követően. Mint kiderült, Vang, más influencerekkel együtt május 16-án különféle kihívásokat teljesítettek a nézőik kívánságai alapján.
 
A játékban büntetés is járt az egyes kihívások veszteseinek, akiknek a pajcsiu nevű helyi szeszesitalból kellett egy egész üveggel elfogyasztania. A szeszesital alkoholtartalma akár a 60 százalékot is elérheti, ami egy durvább pálinkához hasonlítható.
 
A 34 éves influencernek aznap nem volt szerencséje, ugyanis két üveggel is el kellett fogyasztanai az égetett szeszből. Ezt követően 12 órával pedig már nem volt életben.
 
Az egyik kínai lapnak nyilatkozó forrás szerint, mire a családja rátalált, Vang már halott volt. Az alkoholfogyasztás ábrázolását egyébként a Douyin szabályzata tiltja, aki megszegi a tilalmat, azt kitilthatják a platformról. Az influencert korábban már kizárták a felületről, de könnyedén meg tudta kerülni a korlátozást.
 
A tragikus esetet követően ismét napirendre került a videomegosztók szigorúbb szabályozásának gondolata. Korábban mi is írtunk róla, hogy a hasonló platformokon terjedő kihívások egyre jobban eldurvulnak, aminek már fiatalkorú halálos áldozatai is voltak.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: markamonitor.hu


next 5

A mi világunk

Hírek