Hírek / Kultúra

Játék készült A dolog című horrorból

2022. november 15. 07:15 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

John Carpenter klasszikusának adaptációja a PT stílusában valósult meg - írja a GameStar.
 
A hamarosan 75. születésnapját ünneplő John Carpenter igazi nemzetközi kincs, aki nemcsak legendás filmrendező, de hatalmas gamer is egyben. Örökségének egyik megkerülhetetlen eleme az 1982-ben, Kurt Russell főszereplésével megjelent A dolog, amelynek a mai napig hatalmas rajongótábora van, készült már belőle társasjáték, és lehet, hogy összejön egy folytatás is. 
 
De addig is, amíg arra várunk, vagy éppenséggel imádkozunk érte, hogy Carpenter elkészíthesse a Dead Space filmes adaptációját, visszatérhetünk egy kicsit A dologhoz egy videojátékkal. 
 
Az elkaszált Silent Hillshez készült interaktív teasert, a P.T.-t valószínűleg már mindenki jól ismeri, megszámlálhatatlanul sok hír született Hideo Kojima, Guillermo del Toro és Norman Reedus projektjének demójáról - most azért emlegetjük fel ezt, mert a P.T. stílusában készült egy rövid alkotás, csak éppen A dologra fókuszálva.
 
Ebben Kurt Russell karakterét, McReady-t irányítva fedezhetjük fel a helyszínt attól rettegve, hogy bármikor a nyakunkba ugorhat a rettenet.
Az ígéretek szerint a Stefano Cagnani által Unreal Engine 4-gyel fejlesztett demóban "az 1982-es film feszült hangulatát élhetjük újra az egyik legfélelmetesebb jelenetben, amit valaha Unreal Engine-ben készített az alkotó". Az irányítás egyszerű és túl sok interakció sincs, szóval az atmoszférateremtés a lényeg, ebben pedig remekül teljesít a játék, szóval remélhetőleg elkészül a teljes változat belőle. 
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: RTBF


next 5

A mi világunk

Hírek