Hírek / Egyéb/Archív

Jó fejek az Eötvös táborában

2023. július 3. 08:03 Egyéb/Archív | Szerző: Megyeri József

A leendő informatikusoknak, számítástechnika iránt érdeklődőknek immár 4. alkalommal szervezett nyári elfoglaltságot a HSZC Eötvös József Technikum. Vinczenti Elizát és édesapját, Vinczenti Zsoltot a táborba való jelentkezésről, élményekről kérdeztem.

Eliza a három lánytestvér közül a legfiatalabb, nővérei gimnáziumba járnak, a legidősebb testvére idén érettségizett. Anyukája vállalkozó, apukája gépész. A Szent István Általános Iskolába járt, angolos osztályba. Az informatika érdekli, így nagy örömünkre az Eötvös informatika és távközlés ágazatát választotta szeptembertől.

Arra voltam kíváncsi, az apuka hogyan látja otthon, mennyire tetszik lányának a tábor, milyen élményekkel gazdagodott, milyen javaslatai vannak esetleg?

„A tábori lehetőségről a felvételi elbeszélgetésen tájékoztattak minket, ami Elizának azonnal megtetszett, nem kellett rábeszélni, nem volt kérdés, hogy résztvevő lesz. Tegnap nagyon elfáradt, azt mondta egész nap LEGO robotot építettek, melyet sokaknak mára sem sikerült befejezni, ám lelkesen folytatják a munkát. Ez az első ilyen tábora és nagyon jól érzi magát. A társasággal nagyon elégedett, szó szerint azt mondta a többiekre: „imádom őket”.

Oktató kollégáink mindent megtettek annak érdekében, hogy a diákok kellemes élményekkel távozzanak és egy kis előnyt szerezzenek az informatika képzésünkön. Személy szerint biztos vagyok benne, hogy a szakmai tudásanyag mellett az ismerkedés és a leendő osztálytársak megismerése, barátkozás, a közösségben való munka a diákok hasznára válik.

Hornyák János igazgató a záróértekezleten kiosztotta a résztvevőknek az elismerő okleveleket a tábor teljesítéséről, majd reményeit fejezte ki, hogy jövőre is folytatódik a hagyomány az Eötvösben, akár több táborral is.

Molnár Márton


next 5

A mi világunk

Hírek