Hírek / Közélet

Jó ütemben haladnak a makói ipari park bővítésének munkálatai Lázár János szerint

Szeptember 7. 09:10 Közélet | Szerző: Megyeri József

Rövidesen megkezdődhet a makói ipari parkba betelepülő, nemzetközi szinten is kiemelkedő élelmiszercsomagoló ipari vállalat új gyárának építése – hangsúlyozta a Rádió 7 szerdai Közös Nevezőjében Lázár János. A 25-30 milliárd forintos beruházás keretében épülő 55-60 ezer négyzetméteres ipari csarnokban csaknem 300 új munkahely létesül.

Az építési és közlekedési miniszter, a vásárhelyi-makói térség országgyűlési képviselője elmondta, mintegy 6 milliárd forintos kormányzati fejlesztéssel korszerűsítik az ipari parkot, hogy segítsék az új cégek betelepítését. Jelenleg a közműfejlesztések előkészítése zajlik.

„Nekem kell az Építési Minisztériummal megépíteni a hatmilliárdos víz- és szennyvízhálózatot ahhoz, hogy a beruházás megvalósulhasson. A közbeszerzés kiírása előtt állunk. Ennek a gyárnak meg kell épülnie minél rövidebb időn belül. A környezetvédelmi engedélyezés zajlik a kormányhivatalnál, tehát előrehaladott állapotban vagyunk. Ez egy nagy világmulti nagy csomagolóüzeme lesz, ami jót tesz Makónak. az ipar tekintetében” – fejtette ki Lázár János.


next 5

A mi világunk

Hírek