Hírek / Közélet

Jónak lenni jó: Több mint 345 millió gyűlt össze, az egész ország összefogott

2021. december 20. 06:20 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Jónak lenni jó! – Erről szólt a vasárnapi nap a közmédia csatornáin. Ebben az évben a járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekeknek próbált segíteni a közmédia, a Regőczi Alapítvánnyal közösen. Még az utolsó pillanatban is érkeztek felajánlások, például Ferenc pápa is a kezdeményezés mellé állt – hangzott el az M1 Híradójában. Áder János köztársasági elnök felidézte, Regőczi István élete és hitvallása példát mutathat mindenki számára.

Egy percig nem volt kérdés, hogy Regőczi István római katolikus pap után nevezzék el a covid árvákat megsegítő alapítványt – mondta Áder János köztársasági elnök a Jónak lenni jó! műsorában. A köztársasági elnök felidézte, Regőczi István élete és hitvallása példát mutathat mindenki számára. Hangsúlyozta: a műsorban bemutatott élethelyzetek jól mutatják milyen pusztítást okozott a koronavírus járvány, ezért aki teheti vegye fel az oltást. Herczeg Anita elmondta, az érintett családoknak eltérőek a problémái, ezért is döntöttek úgy, hogy a családokra bízzák, mire szeretnék fordítani az alapítvány által számukra eljuttatott anyagi segítséget.

A telefonos központban egész nap égtek a vonalak, a közmédia műsorvezetői megállás nélkül fogadták a hívásokat. Özönlöttek a felajánlások, több ezren adakoztak vasárnapi estig, volt, aki milliós összeget adományozott. A telefonálók megható, személyes történeteket is elmeséltek.

Az egész ország megmozdult. Ahol csak lehetett, gyűjtöttek a covid-árváknak. Még a határon túlról is érkeztek felajánlások. A kárpátaljai szürtei református gyülekezet a vasárnapi perselypénzzel, csaknem kétszázezer forinttal segített.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány ahogy minden évben most is csatlakozott a Jónak lenni Jó!-hoz. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes azt mondta: a dévai árvák osztoznak a koronavírus miatt szülő nélkül maradt gyerekek gyászában és fájdalmában.


Forrás: M1, hirado.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner