Hírek / Közélet

Jótékonysági árverésre bocsátják a Budapest Parkban tartott koncertekről megmaradt egyedi tárgyakat

2023. november 14. 07:15 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Jótékonysági árverésre bocsátják a Budapest Parkban tartott koncertekről megmaradt egyedi tárgyakat, köztük törött dobverőket, gitárpengetőket, setlisteket. A bevételt a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.
 
Négy év után újraindul a Bin There és a Budapest Park közös projektje, amelynek lényege, hogy olyan zenekari „szemetet” zárnak palackba, ami a rajongók számára igazi kincs – olvasható a Budapest Park MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
 
Mint írják, kopott pengetők, szakadt gitárhúrok, széttört dobverők, lezúzott mikrofonok, berepedt cintányérok, rongyos setlistek vagy énekesek által, kézzel írt dalszövegek a koncertek emlékét őrzik. Ezeket az egyedi ereklyéket most jótékonysági árverésre bocsátják a Vatera oldalán, és a teljes bevételt a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.
 
Az árverésen több nemzetközi sztár (LP, Deftones, Billy Talent) kapszulája is megszerezhető, de a hazai zenei paletta színe-java is hagyott hátra különleges tárgyakat koncertje után. A kínálatban megtalálható a Carson Coma dedikált, szakad dobbőrje, Azahriah aláírt setlistje, Krúbi kézzel írt dalszöveg-részlete és a Halott Pénz konfettis kapszulája is.
 
A Bin There projekt a rock n’ roll hulladékgyűjtésre épül: ezek olyan zenekari „szemetek”, amik a rajongók számára értéket képviselnek, és amelyekből kirajzolódik az adott koncert egyedisége. A színpadról vagy a backstage-ből összegyűjtött személyes, egyedi tárgyakat egy plexicsőbe zárták, amelyet az előadó aláírásával hitelesített.
 
A közleményben kiemelik, hogy a fenntarthatósági napon közönségdíjat nyert Bin There projektben rengeteg előadó részt vett az elmúlt években, és november 26-ig összesen 51 darab egyedi tárgyra lehet licitálni a Vatera oldalán.
 
Szeptemberben a Telepen megrendezett kiállításon már bemutatták a különleges relikviákat, most azonban bárkinek lehetősége lesz megvásárolni és a polcra tenni őket.
 
Az árverésen befolyt összeget a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány kapja, amelynek alapítója és önkéntesei heti rendszerességgel tanítják gitározni a rákos beteg gyermekeket a Semmelweis Egyetem II-es számú Gyermekklinikáján és a Heim Pál Gyermekklinikán.
 
A közleményben kiemelik, hogy a 11 éve zajló tevékenység az alapító, Seres Antal által kidolgozott oktatási módszertant követve egyedülálló nemcsak az országban, hanem Európában is. A zenélés és éneklés hosszú távú, gyógyulás utáni lehetőséget is nyújt, a közösséghez való tartozás megtartó élménye tartós biztonságot ad a gyermekeknek.
 
Az újonnan csatlakozó gyermekek száma hétről hétre nő, ezért a befolyt összegből a hangszerállományt, az oktatóanyagok gyártását fedezik, továbbá nyári tábort is szerveznek majd, hogy minél több beteg gyermek számára tudják biztosítani a zenei oktatást. Az árverés ide kattintva érhető el.
 
Forrás: MTI
Kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek