Hírek / Kultúra

Jótékonysági gálát rendeztek a Covid-árvák megsegítésére a Nemzeti Múzeumban

2022. december 2. 07:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

 
A jótékonysági esten tartott divatbemutatón ruhakollekciókra licitálhattak a meghívott vendégek.
 
Az eseményen köszöntőt mondott Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke, aki az alapítvány munkáját bemutatva felidézte: több mint másfél éve jött létre a Regőczi Alapítvány azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.
 
Az alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz, vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képes magáról gondoskodni - hangsúlyozta.
 
Hozzátette: amikor az alapítvány megkezdte munkáját, 400-500 gyerek szorult támogatásra, mára a számuk meghaladta az 1300-at. Ez azt jelenti, ha gyermekenként csak havi 50 ezer forint segítséget szeretnének adni, akkor is évente nagyságrendileg 800 millió forintot kellene összegyűjteni az alapítványnak - mutatott rá.
 
Mint mondta, a feladat ma sokkal nagyobb, mint amikor férjével, Áder Jánossal elhatározták az alapítvány létrehozását. A háborús időszak, valamint a gazdasági helyzetből adódó nehézségek miatt egyre többen szorulnak rá a segítségre - tette hozzá. "Ez nem bizonytalanított el bennünket, hanem inkább megerősített abban, hogy ezt az alapítványt létre kellett hozni" - hangsúlyozta.
 
A jótékonysági esten bemutatott ruhakollekciókat Hampel Katalin és Kovácsné Dobor Dorina divattervezők készítették.
 
A jótékonysági gálát L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója nyitotta meg, aki nemes feladatvállalásnak nevezte a Regőczi Alapítvány tevékenységét.
 
Forrás és kép: MTI


next 5

A mi világunk

Hírek