Hírek / Közélet

Jótékonysági Gasztro Nap Berciért – ismét összefogott Mindszent városa

Augusztus 17. 07:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Az augusztus 15-i rendezvény nemcsak a település lakóit, hanem Csongrád-Csanád megyét is megmozgatta. A régió minden szegletéből érkeztek az eseményre.
 
A tizenhat éves Keresztes Bertalan (Berci) súlyos daganatos betegséggel küzd. Mivel a kezelés igen költséges, így Mindszent városa több kezdeményezéssel is próbálta az anyagi terheket csökkenteni. Most szombaton egy jótékonysági gasztro napot tartottak, hova Csongrád-Csanád megyéből, illetve az ország különböző pontjairól is érkeztek.
 
„Továbbra is a tizenhat éves fiatal fiúnak gyűjtünk. Jelenleg körülbelül 8 millió forint áll rendelkezésre a 30-ból, tehát 22 millió forintot még össze kell gyűjtenünk. Ez a rendezvény is ezt a célt szolgálja” – mondta el Jancsovics Attila önkormányzati képviselő és szervező.
 
A szombati napon két verseny is volt: délelőtt lecsót, délután pedig pörköltet főztek a csapatok. Az elkészült ételeket Erdős Hanna olimpiai és világbajnok mestercukrász és szakács, Bihacsy László, a Szabadtűzi Lovagrend lovagja, Varga László mesterszakács, Tóth Sándor hagyományőrző, valamint  egy mindszenti lakos bírálta el. Emellett többféle finomságot is meg lehetett kóstolni: többek között lángos, grillkolbász, tárcsás hús, kürtöskalács, sülthal, valamint hamburger is várta a résztvevőket.
 
A gyerekeket egésznapos programok szórakoztatták (ugrálóvár, élőcsocsó, arcfestés, pónilovaglás, sétakocsikázás), mindössze egy támogatói karszalagot kellett megvásárolni.
 
A helyi fellépők mellett jelen volt a Kerozin, a Coco Bongo, Meggyes Csaba, valamint Polgár Peti is, de érkeztek előadók Szegvárról és Szentesről is.
 
Rengetegen látogattak ki a Szabadság térre, hogy valamilyen formában segítsék Berci gyógyulását. A kis város tehát ismét megmutatta, hogy ha összefogásról van szó, mindent megtesznek. Együtt. Berciért.
 
Forrás és kép: vasarhely24.com


next 5

A mi világunk

Hírek