Hírek / Kultúra

Kampány nélkül érkezik a Battlefield 2042

Június 10. 09:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A Battlefield 2042 arra fókuszál majd, amiről a széria igazán szól, így a fejlesztők úgy döntöttek, hogy ezúttal nem erőltetik az egyjátékos kampányt, de nem hódolnak be a battle royale trendjének sem.
 
Ma délután végre lehullott a lepel a Battlefield 2042-ről, a mozgalmas előzetes mellett pedig egy-két fontos részletet is megtudhattunk róla. A játék vezető dizájnere, Daniel Berlin a Eurogamer szerkesztőinek mesélt az idén ősszel érkező lövöldéről, és készüljetek fel, mert megosztó hírek következnek! Megtudhattuk ugyanis, hogy a játék olyannyira visszanyúl majd gyökereihez, hogy az nem tartalmaz majd egyjátékos kampányt sem. Némi vigaszdíj a magányos farkasoknak, hogy a játék játszható lesz botok ellen is, az ilyen gyakorlómeccsekre pedig behívhatjuk a barátainkat, ha ehhez támad kedvünk.
 
Nyilvánvaló persze, hogy a Battlefield-játékokat sosem a sztorimódjuk miatt szerettük, ezzel pedig az EA és a DICE is tisztában van. Éppen ezért úgy döntöttek, hogy minden erőforrásukat az online csatározásra fordítják, amelyek minden eddiginél gigászibbnak ígérkeznek. PC-n, PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en összesen 128 játékos szaladgálhat majd a pályán, míg a játék PlayStation 4-re és Xbox One-ra szabott változata 64 főt támogat majd.
 
A kampány kihagyása azonban nem jelenti a történet teljes hiányát: a Battlefield 2042-t egy határozottan felvázolt narratíva vezeti majd, amely a szezonokon átívelő live service során rajzolódik ki igazán. Az történet alapjául az Egyesült Államok és Oroszország világmegrengető háborúja szolgál majd, mi azonban nem a két nagyhatalom bakáit alakítjuk majd. A játékosok az úgynevezett Non-Patriated (No-Pats) köztes csoportjához tartoznak - azokhoz a kisebb nemzetekhez, akik a két tűz között ragadtak.
 
Az események során megismerkedhetünk majd számos specialistával, különleges, de a szokásosnál nem erősebb hőskarakterekkel, akik felett adott esetben át is vehetjük az irányítást a harctéren. Ez az új rendszer bővíti majd ki a már jól ismert squad-rendszert és a szintén visszatérő kasztokat.
 
Daniel Berlin szót ejtett a Battlefield 2042 online játékmódjairól is, és sokak meglepetésére elárulta, hogy az új játék nem tartalmaz majd battle royale módot - jobban belegondolva persze nem is olyan meglepő ez, hiszen a csapat legutóbb is megégette magát a Firestormmal. Ehelyett a DICE a közönségkedvenc Conquest és Breakthrough alapjaira épít tovább, amelyek ezúttal közösen az All-Out Warfare címet viselik majd. Mellette érkezik egy Hazard Zone névre keresztelt játékmód is - ez valószínűleg egy kisebb létszámú opció, de a csapat egyelőre nem árult el többet róla.
 
A fentiek mellet érkezik egy harmadik nagy játékmód is, amelyet a DICE LA fejleszt, Berlin pedig csupán annyit árult el róla, hogy ez egy valódi szerelmeslevél lesz a széria veterán rajongóinak. Egyelőre csak találgathatunk azzal kapcsolatban, hogy pontosan mire is gondolhatott a költő, július 22-én az EA Play Live adásán azonban erről a játékmódról is lehull majd a lepel.
 
A Battlefield 2042 idén október 22-én érkezik PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.
 
Forrás és kép: gamekapocs.hu


next 5

A mi világunk

Hírek