Hírek / Közélet

Karácsonyi finomságok szárnyasból

2018. december 5. 16:11 Közélet | Szerző: FarkasEmese

Megkezdődött a karácsonyi készülődés, milyen finomságok kerüljenek az ünnepi asztalra és milyen húsokból készítsük el? Ezekre a kérdésekre adtuk választ hallgatóinknak szerda délután Női Magazin műsorunkban vendégünkkel, Oroszné Seres Katalinnal, a Zsoldos utcai Baromfibolt tulajdonosával.


Idén karácsonykor is aranyérmes étel a sült kacsacomb és kacsamell, mely mennyei íze egy alap fűszerezés (só és betűzdelt fokhagyma) után és pirosra sütést követően biztos siker a család körében. A kacsa és liba sütési ideje átlagosan 3-3.5 óra, érdemes a zsírt leönteni alóla és szép pirosra sütni. Az ünnepi asztalra kerülhet sokak kedvence a pulyka is, melynek a mell része tökéletes töltésre is, ízlés szerint gombával, sonkával, sajttal tölthetjük, majd ránthatjuk ki, de akár baconba tekerve igazi íz élményt érhetünk el. A levesek királya karácsonykor is a tyúkhúsleves, de ha igazán finomságot és ínyencséget szeretnénk, próbáljuk ki a gyöngyösből készült levest. A töltött káposzta pedig elengedetlen eleme az ünnepnek, egyre több vásárló a pulyka darált húst preferálja a sertés helyett, ízletes, nem száraz és nagyon jól fűszerezhető.

A húsételek különlegessé tételéhez számos fűszer sót és zöldfűszert, fűszer keveréket, paprika, vöröshagyma, fokhagyma krémeket találhatunk a boltban, ezen kívül óriási választék van savanyúságokból, de vásárolhatunk levestésztát, tojást, zsiradékokat, libatepertőt készen, zsemlemorzsát.


Természetesen minden alapanyagot beszerezhetnek a Zsoldos utcai Baromfiboltban, Hódmezővásárhelyen, a Zsoldos utca 16 szám alatt. Nyitva tartás: hétfőnként 8-tól 12 óráig, keddtől péntekig 8-17:30 óráig, szombaton pedig 7-12 óráig. Az üzlet telefonszáma: 62/244-035 – ahol rendeléseket is fölvesznek, külön fontos ez most a karácsi beszerzés miatt. Fizetni készpénzzel, mindenféle utalvánnyal, de bankkártyával is lehet, sőt elfogadják az EMC kártyát is.

Farkas Emese


next 5

A mi világunk

Hírek