Hírek / Közlekedés és kék hírek

Katonákra lőtt az embercsempész

Január 18. 06:30 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

Tizenkét afgán bevándorlót vitt át Ausztriába egy moldáv embercsempész páros. Amikor az osztrák katonák megállították őket, egyikük kiugrott a kocsiból, a katonák felé lőtt és Magyarország felé elmenekült. Az egyik Vas megyei határ menti településre a TEK is kivonult, de egyelőre nem sikerült elfogni a szökevényt – értesült az M1 Híradója. Az osztrák hatóságok szerint új szintet jelent az illegális bevándorlás elleni küzdelemben, hogy éles fegyvert használt egy embercsempész.
 
A reggeli órákban nem mindennapi képek fogadták Szentpéterfa lakóit. A Vas megyei osztrák határ menti kis faluba a Terrorelháritási Központ (TEK) embereit és több tucat rendőrt mozgósítottak. Páncélautó, drónok és keresőkutyák segítették a nyomozást.
 
A 112 Press nevű hírportál beszámolója szerint, a TEK egy volt határőrőrsöt vett körbe.
 
Az M1 információi szerint ezt megelőzően egy magyar rendszámú autót rutinellenőrzés céljából állítottak meg az osztrák határőrök.
 
Ekkor a sofőr rendkívül idegesnek tűnt, és meg is próbált továbbhajtani, amikor áthajtott az egyik osztrák katona lábán, majd belehajtott egy árokba, ekkor a két embercsempész közül az egyik kiugrott a kocsiból és elkezdett futni Magyarország felé.
 
A két osztrák katona beült egy autóba, hogy üldözőbe vegyék, és ekkor lőtt rájuk a menekülő embercsempész, majd a feltevések szerint Magyarországra menekült. Azt is csak feltétezni tudjuk, hogy őt kereshették itt Szentpéterfán.
 
A megállított csempészautóról fotót is közölt az osztrák sajtó, ezen az látszik, hogy a jármű eleje megsérült.
Osztrák sajtóhírek szerint egyébként 12 afgán bevándorlót próbált Ausztriába illegálisan átcsempészni a két, feltehetőleg afgán férfi.
 
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint az osztrák hatóságok jelzésére a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak bevonásával jelentős erőket mozgósítottak az embercsempész elfogására, a kutatás azonban egyelőre nem vezetett eredményre.
 
A rendőrök eközben délelőtt Szentpéterfán feltartóztattak egy ideiglenes magyar forgalmi rendszámú autót, amelyet egy moldovai embercsempész vezetett és 14 magát szírnek mondó határsértőt szállított. A két eset a jelenlegi információk szerint nem függ össze.
 
Forrás és kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner