Hírek / Egyéb/Archív

Keretes szerkezetben nyertes a Cseresnyés ÖKO-TEAM

2023. május 17. 08:01 Egyéb/Archív | Szerző: Megyeri József

Két négy fős csapattal nevezett a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium a Vásárhelyi Ifjúsági Klub által meghirdetett Öko-kvíz versenyre, melyet május 15-én tartottak. Az ökológia mezsgyéjén 40 kérdésen keresztül taposták az utat a fiatalok. A kérdésekről a bajnokcsapat kapitányát, Kukovecz Pétert kérdeztük.

- Hogyan tetszett a vetélkedő?

- Hasznos és vidám versenyen vettünk részt, ahol sok új ismeretet szereztünk, miközben a hangulat is szórakoztató volt.

- Milyen témájú kérdések voltak?

-A természetismeret minden területét érintették: Miért nem eszi a jegesmedve a pingvint? Mi a fotószintézis? Miért van hideg éjszaka a sivatagban? Továbbá ki kellett válogatni egy hosszú felsorolásból a fészekhagyó madarakat.

- Volt-e kedvenc feladatod?

- A sivatagos kérdés először fejtörést okozott, majd közösen gondolkozva rájöttünk a válaszra, miszerint a növényzet hiánya miatt eltávozik minden hő, amit a nappali felmelegedés során más területeken megmarad. A sivatagban erre nincs lehetőség. Személyes kedvenceim a növénytani kérdések voltak.

-  A jövőben szívesen vennél-e részt hasonló kvízen? Ha igen, milyen témakör tetszene neked?

- A csapattársaim is osztják azt a véleményt, miszerint szívesen eljönnénk máskor is hasonló rendezvényre. Ha nekem kellene a tematikát meghatározni, akkor a mezőgazdaság titkait fejtegető GAZDA-KVÍZ lenne a javaslatom.

Harmadik alkalommal vett részt a kollégium a kvízjátékon, de első alkalommal arattuk le a babért, hiszen a győztes csapat a kollégistákból szerveződött GÓLYÁK csapata lett. A keretes szerkezet záró elemét pedig a CSAPAT69 elnevezésű team 4. helyezése adta.

A szervezőknek köszönjük a lehetőséget, a csapatoknak pedig szívből gratulálunk!

Kíváncsian várjuk az őszi folytatást!

Horváthné Ruzsa Anita és Fehér Zsolt

kollégiumi nevelők


next 5

A mi világunk

Hírek