Ez a recept olyannyira egyszerű, hogy igazából hétköznapokon is érdemes elkészíteni. Ugyanakkor feledhetetlen ízű sült hús.
Karácsonykor sem kell őrülten kapkodni azért, hogy minden elkészüljön időben. Ezzel a recepttel jó sok időd szabadulhat fel, mert egy rövid előkészítés után csak be kell dobni a sütőbe és már indulhatsz is teríteni vagy épp karácsonyfát díszíteni.
Ha még több szabadidőt akarsz, akkor érdemes mellé répát, petrezselyemgyökeret, krumplit, zellert és kelbimbót bedobni. Mire megsül a hús, a köret is elkészül vele.
Hozzávalók:
1 kg sertéstarja,
szegfűszeg,
sárgabarack lekvár
só,
bors.
Elkészítse:
A tarját sózzuk, borsozzuk, majd megtűzdeljük a szegfűszegekkel.
Ezután egy ecset segítségével vékonyan bekenjük a sárgabarack lekvárral. Még jobb, ha narancslekvárt használunk hozzá.
Önts mellé 2 dl vizet és fedd le a tepsit.
190 fokon 50-60 percig sütjük.
Az utolsó öt percben vegyük le a fedelet róla és pirítsuk meg a külsejét.
Forrás és kép: ridikul.hu