Hírek / Közlekedés és kék hírek

Két éves születésnapját ünnepli a tram-train

2023. november 29. 09:45 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Megyeri József

Két évvel ezelőtt, 2021. november 29-én kezdte meg utasforgalmi próbaüzemét a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között. Biber Anett MÁV-szóvivő szerdai vásárhelyi sajtótájékoztatóján elmondta: az utazásszámok az indulás óta folyamatos emelkedést mutatnak. Idén októberben egy átlagos munkanapon mintegy 4600 utazáshoz választották az emberek a vasútvillamost. A járatok több mint 1 millió 700 ezer kilométert tettek meg az elmúlt két évben. Ez olyan, mintha 43-szor kerülték volna meg a Földet.

„A tram-train megbízható, kimagasló menetrendszerűséggel közlekedik. A 2023-as évben 100 járatból 98 ért be pontosan, ez 98 százalékos menetrendszerűséget jelent. Teljesen kiszámítható, 20 percenként közlekedik, és a késő esti, éjszakai órákban is sokan felülnek rá. Tehát nem csak a nappali munkába járáshoz használják az utasok” – tette hozzá Biber Anett.

A vásárhelyi Kossuth téren várakozó utasok reggel 7 és délelőtt 10 óra között a születésnap alkalmából szerencsekereket forgathattak, és ha tudtak válaszolni az adott kérdésre, egy tram-traines bögrét nyerhettek.


next 5

A mi világunk

Hírek