Hírek / Egyéb/Archív

Kéthetes programsorozattal ünneplik az Állatok Világnapját a Klímanócskák

2022. szeptember 29. 12:19 Egyéb/Archív | Szerző: Megyeri József

Óriáselefántot és óriás társasjátékot készítenek, kutyaeledelt gyűjtenek és a veszélyeztetett fajokra is felhívják a figyelmet a hódmezővásárhelyi Klímanócskák az október 4-i Állatok Világnapja alkalmából. A Szabadság téri Óvodában kéthetes programsorozattal ünneplik a jeles dátumot.

Bozókiné Szabó Ildikó, a Klímanócska Program és az intézmény szakmai vezetője a Rádió 7-nek elmondta, többszörös állatbarát és állatvédő óvodaként folyamatosan törekszenek arra, hogy a gyerekek minél korábban megismerjék az állatok fontosságát a mindennapokban.

„Az Állatok Világnapjának alapelve, hogy az állatok boldoggá teszik az életünket. Segítő társként és barátként is gazdagítják mindennapjainkat. Nagyon fontos, hogy az ember és az állat közötti kapcsolatot erősítsük és felhívjuk a figyelmet az együttélés fontosságára. Szinte minden kisgyerek vágyik arra, hogy legyen kiskutyája, kismacskája vagy bármilyen kisállata, de ehhez meg kell tanulniuk azt, hogy felelősséggel tartoznak értük” – tette hozzá Bozókiné Szabó Ildikó.

Fotó: Archív


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner