Hírek / Közélet

Kétszáz gyermeket táboroztat a szakképzési centrum és a megyei kamara

2021. június 28. 12:57 Közélet | Szerző: Megyeri József

Megkezdődtek a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös nyári, pályaorientációs táborai. Hegedűs Zoltán, a centrum kancellárja a Rádió7-nek elmondta, tizenkét táborban összesen kétszáz gyermeket táboroztatnak Vásárhelyen, Makón, Szentesen és Csongrádon, egészen augusztus végéig. Hozzátette, a tematikus hetek nagyon népszerűek. „Jelen pillanatban egyetlen egy augusztus végi táborunk van, amire még lehet jelentkezni, a többi hetünk lényegében betelt. Nagyon jók a visszajelzések, mivel a gyermekek meg tudnak ismerkedni bizonyos szakmák érdekességeivel, ami által fel tudjuk kelteni az érdeklődésüket a szakmatanulás iránt” – hangsúlyozta Hegedűs Zoltán.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által a táborok féláron vehetők igénybe. Dr. Kőkuti Attila, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, évek óta részt vesznek a szakképzés átalakításában és kiemelt szerepet tulajdonítanak a pályaorientációnak, ezért nyújtanak anyagi támogatást a szakképzési centrum táboraihoz.

A Cseresnyés Kollégiumban jelenleg a Zöld Mérnök tábor zajlik, ami során a diákok egyebek mellett 3d nyomtatással, lézervágással és  micro:bit programozással foglalkoznak.

A témáról bővebben a Rádió7-ben július 2-án, pénteken 10 órától, a Közös Nevezőben hallhatnak.


next 5

A mi világunk

Hírek