Hírek / Sport

Kezdődik a rövidpályás Úszó-VB

2021. december 16. 08:00 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Csütörtökön kezdődik és jövő keddig tart Abu-Dzabiban az úszók rövidpályás világbajnoksága, amelyen tizenkét magyar versenyző indul.
 
Az Abu-Dzabiba utazó 12 fős magyar válogatott tagjaként medencébe ugrik majd a novemberben világcsúcsot úszó Szabó Szebasztián, Kapás Boglárka, valamint Jakabos Zsuzsanna is. A koronavírusos megbetegedésen átesett Hosszú Katinka és Milák Kristóf azonban nem vesz részt a vb-n.
 
A novemberi rövidpályás úszó Európa-bajnokság után csütörtöktől már a világbajnokságon szerepelnek a magyar válogatott tagjai. Négy férfi és nyolc női versenyző utazott Abu Dzabiba, a vb helyszínére. Sós Csaba szövetségi kapitány az Eb-hez hasonlóan több fiatal tehetségnek is bizalmat szavazott. Mellettük pedig Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna és az Eb-n három aranyérmet szerző, valamint világcsúcsot úszó Szabó Szebasztián is ott lesz. Sós Csaba így a zentai születésű úszótól várja a legjobb eredményt.
 
A rövidpályás úszó világbajnokság teljes programját élőben közvetíti az M4 Sport és az M4 Sport+. Az előfutamok magyar idő szerint reggel fél 7-kor, a középfutamok és a döntők pedig délután 3 órakor kezdődnek.
 
Forrás: hirado.hu
Kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner