Hírek / Közélet

Kilépne Vásárhely a kistérségi társulásból

2022. május 27. 10:23 Közélet

Kilépne Vásárhely a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulásból. A város közgyűlése erről a pénteki rendkívüli ülésén döntött. Márki-Zay Péter polgármester elmondta, az önkormányzat akár 50-100 millió forintot is meg tudna spórolni, ha 2023. január elsejétől saját irányítás alá venné a szociális intézményrendszert, ami magába foglalja a védőnői szolgálatot és az orvosi ügyeletet is.

A politikus szerint ez az ellátást nem érintené, és járási székhelyként továbbra is tudna szolgáltatásokat nyújtani a társulás tagjainak.

Benkő Zsolt fideszes képviselő szerint az ezzel kapcsolatos városházi anyag előkészítetlen volt, mivel nem támasztotta alá semmilyen vizsgálat vagy hatástanulmány, hogy mit eredményezne a társulásból való kilépés. Ráadásul a városvezetés nem egyeztetett a többi településsel. Mártélynak, Mindszentnek és Székkutasnak várhatóan igen jelentős anyagi terhet jelent a döntés.

A közgyűlés végül 9-4 arányban szavazta meg a kilépési szándékot, a fideszes képviselők nem támogatták az előterjesztést. 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner