Hírek / Közélet

"Kína Szilícium-völgyében" tárgyal Orbán Viktor

2023. október 19. 07:45 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Pekingből a dél-kínai Sencsenbe utazott Orbán Viktor miniszterelnök, ahol megbeszélést folytatott Meng Fanlival, a Sencsen Városi Pártbizottság titkárával, és megtekintette a Kortárs Művészeti Múzeum és Tervezési Kiállítás épületében található, a "Kuangtung tartomány reformjának és fejlődésének 40. évfordulója" című kiállítást - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.
 
A város vezetője bemutatta a magyar delegációnak Sencsen történetét, és tájékoztatást adott a gazdasági, üzleti együttműködési lehetőségekről.
 
Sencsen Kína egyik különleges gazdasági övezete, ahol 17 millióan laknak, így Kína öt legnépesebb városa közé tartozik. Globális technológiai, kutatási, gyártási, pénzügyi, turisztikai és szállítási központ, kikötője a világ negyedik legforgalmasabb konténerkikötője.
 
A nap folyamán Orbán Viktor további tárgyalásokat folytat a térségben kínai óriásvállalatok vezetőivel, majd megtekinti a magyar Zoboki-Demeter építésziroda által tervezett Nanshan Kulturális Központot - közölte Havasi Bertalan.
 
Forrás: MTI
Kép: zaol.hu


next 5

A mi világunk

Hírek