Hírek / Kultúra

Kiváló thriller-horror lett az Eleven kór

Szeptember 23. 08:15 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

James Wan ismét megmutatta, mitől döglik a légy. Az Eleven kór egy krimibe oltott horror, melyben fröccsen a vér, de izgalom is van bőven.
 
ames Wan feltehetően azt csinál már Hollywoodban, amihez éppen kedve van. Ez cseppet sem meglepő, hiszen olyan sikereket szállított már a stúdióknak, mint a Démonok között, az Aquaman, a Fűrész vagy éppen a Halálos iramban 7. Mielőtt visszatérne a DC szuperhőséhez, még leforgatott egy újabb, kis költségvetésű horrort, mely az Eleven kór elnevezést kapta. A tipikus low-budget filmben nincsenek sztárok ugyanakkor nem is hiányoljuk őket, mert így átadhatjuk magunkat a történetnek.
 
És szerencsére abban ezúttal sincs hiba. A főszereplő, Madison egy finoman szólva sem boldog kapcsolatban él, ráadásul látomások is gyötrik. Ezekben mindig egy titokzatos alak végez valakivel, majd ismét otthon tér magához. Madison egyre inkább szeretné megtudni, mi és miért is történik vele és ahogy egyre több minden jut eszébe gyerekkorából, úgy tisztul egyre inkább a kép.
 
A sztori kicsit kacifántosra sikerült, de ez ne tántorítson el senkit: nagyon jól van megírva a történet és szerencsére a csavaroknak is van értelme. Mert azért itt ismét egy Wan-horrort láthatunk, így számíthatunk arra, hogy ez nem egy közönséges sztori. Persze minden elemét láthattuk már korábban, de egyszerűen jó nézni azt, ami zajlik a vásznon.
Ehhez pedig elég jó kis csapatot szedett össze Wan. A főszereplő Madisont alakító Annabelle Wallis a Boss Levelben is jó volt, de itt egyértelműen viszi a hátán a filmet. Bár többnyire könnyes szemmel kell néznie előre, de így is képes az apróbb rezdülésekkel nagyon jól átadni azt a fájdalmat és bizonytalanságot, amit a karakter érezhet. Az effektek szintén jók, a gyilkosságok pedig pazarul vannak kivitelezve. Nincsenek elkapott kamerák, élesben látjuk a nyaktöréseket és a véres belezéseket.
 
Persze hibák is akadnak bőven. Akad jó pár természetfeletti vonulat is a filmben, melyekre a végén aztán nem nagyon kapunk választ. A gonosz nagyon ostobán néz ki, miután felfedi magát, de ha ezeken felül tudunk emelkedni (és őszintén megmondva, nem rontanak az élményen), akkor bizony egy nagyon jó kis természetfeletti horrorba oltott krimit kaphatunk, mely a műfaj híveinek nagyon ajánlott. Nem az év legjobbja, de mindenképpen érdemes megnézni.
 
Forrás: sg.hu
Kép: filmsor.hu


next 5

A mi világunk

Hírek