Hírek / Kultúra

Klasszikus zenei kísérettel lép színpadra a Quimby

2023. szeptember 18. 07:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Csaknem nyolc év után ad újra arénakoncertet a Quimby. Az egyik legnépszerűbb hazai zenekar 2024. március 9-én az Óbudai Danubia Zenekarral kiegészülve az MVM DOME-ban lép színpadra.
 
A Quimby 2018-ban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon már játszott együtt az Óbudai Danubia Zenekarral. Jövő tavasszal az MVM Dome-ban Balassa Krisztián vezényletével több dal nagyzenekari átiratban fog megszólalni – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
 
Mint írták, 2024 márciusáig a Quimby szünetelteti a fellépéseket, és minden energiáját a Class&Roll koncertre összpontosítja, hogy egy különleges produkcióval léphessen a közönség elé.
 
A Quimby 1991-ben alakult Dunaújvárosban, és a kilencvenes évek második felére már az ország legjobb zenekarai között tartották számon.
 
A Kiss Tibor (ének, gitár), Varga Livius (ütőhangszerek, ének-vokál), Balanyi Szilárd (billentyűk, vokál), Kárpáti Dódi (trombita, ének), Mikuli Ferenc (basszusgitár) és Gerdesits Ferenc (dob) által alkotott együttes eddig tizenhét lemezt jelentetett meg, miközben saját, összetéveszthetetlen hangot alakított ki a hazai könnyűzenei színtéren.
 
Legutóbbi kiadványuk a 2016-os Aréna-koncertet megörökítő Micsodaország – Tragikomédia egy hosszú felvonásban című, 2017-ben megjelent DVD volt. Nagy slágereik közé tartozik mások mellett a Hintalógalopp, a Fekete L’amour, az Autó egy szerpentinen, a Halleluja, a Libidó és a Most múlik pontosan.
 
„Amikor öt évvel ezelőtt a Margitszigeten lejöttünk a színpadról, rögtön eldöntöttük, a Class&Roll-t ki szeretnénk bővíteni, hogy még több embernek megmutathassuk.
 
Az a nyarunk már tele volt, majd jöttek a lezárások, most azonban eljött az alkalom. A klasszikus zenei átiratok mellett színtiszta Quimby-dalokat is játszunk a koncerten. Ezek úgy fognak megszólalni, mint amikor a stúdióban feljátszottuk őket, hiszen ott lesz velünk élőben egy fúvós szekció is” – idézte Varga Liviust a közlemény.
 
A Class&Roll zenei átiratait Ott Rezső zeneszerző készíti, a koncerten közreműködik Vastag Gábor (gitár) és Tóth Sándor (szaxofon).
 
Forrás: MTI
Kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek