Hírek / Közélet

Kocsis Máté szerint a baloldal korábban egy gyermekvédelmi módosítást sem támogatott

Február 11. 09:31 Közélet | Szerző: Czabarka János

 Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője rámutatott a Kossuth Rádióban, hogy Gyurcsány Ferenc soha nem ismerte el a 2006-os eseményekért viselt felelősséget és nem hagyta el a politikai életet. Kocsis szerint a baloldal esetében sem a korrupciós, sem az erkölcsileg kifogásolható ügyekben érintett politikusok nem szoktak lemondani.
 
Kocsis hangsúlyozta, hogy az ellenzéknek meg kell értenie: az államfő és Varga Judit által képviselt magatartás a minimum, amit el kell várnunk tőlük, és ez a téma a jövőben gyakrabban kerüljön napirendre.
 
A frakcióvezető a közvetlen államfőválasztás témájában kiemelte, hogy helyesnek tartja, hogy az ellenzéki pártok többsége támogatja az ötletet, de Gyurcsány és az MSZP nem tehetnek ilyen javaslatot, hiszen kormányzati időszakukban megvalósíthatták volna ezt.
 
Kocsis felhívta a figyelmet arra, hogy nem elfogadható, ha a baloldal kormányoz, akkor ők választanak államfőt, de ha a Fidesz van hatalmon, akkor a népnek kellene döntenie.
 
Novák Katalin lemondásával kapcsolatban megjegyezte, hogy a köztársasági elnök lemondását követően az Országgyűlésnek 15 napon belül el kell fogadnia azt, és 30 napon belül új államfőt kell választani.
 
Az alaptörvény-módosítás terén Kocsis kifejtette, hogy a baloldal korábban egy gyermekvédelmi módosítást sem támogatott, és mivel az alaptörvény-módosítás gyermekvédelmi intézkedést tartalmaz, valószínűleg az ellenzék nem fogja megszavazni azt.
 
Végül hozzátette, hogy a kormánypártok az idén tavasszal benyújtják a gyermekvédelmi törvény második csomagját, amely további szigorításokat vezet be a pedofil bűnelkövetőkkel szemben, és ez majd megmutatja, hogy a baloldal számára a gyermekvédelem vagy az államfő leváltása a fontosabb.
 
Kép forrása: magyarnemzet.hu


next 5

A mi világunk

Hírek