Hírek / Egyéb/Archív

Költöző madarak landoltak a Cseresnyés Kollégiumban

2023. október 2. 13:45 Egyéb/Archív | Szerző: Megyeri József

Szerda délután madármegfigyelést tartottak a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium lakói. A helyszín a kollégium ebédlője volt, ahol kissé félénk, izgatott költözőmadarak sorakoztak fel négy csoportot alkotva. A gólyák tevékenységét a mentorok megfelelő határozottsággal és bátorítással segítették a közös ügy érdekében: a közel harminc költözőmadár szeptemberben új otthonra talált, hiszen elfoglalták méltó helyüket a kollégium szépen felújított családias falai között. A lakhelyváltoztatás egy avatási rituálé teszi véglegessé.

A diákönkormányzat aktív segítői Miklósi Erika és Oláh Eugénia az elmúlt hetekben azon dolgozott, hogy a gólyaavatást szórakoztató, élménydús és vicces feladatsorral tegyék a gólyák és felsőbb évfolyamos kollégisták számára is feledhetetlenné. Erika véleménye szerint az idei gólyanap kicsit másabb volt, mint az eddigiek. Gólyáink sok vicces és ügyességi feladatokon keresztül próbáltak helytállni, és mára már büszkén mondhatják, hogy ők is a Cserkó csapat tagjai lettek.

A megpróbáltatások minden területet érintettek: megfelelően grimaszolva kellett a spagettit bajuszként hordva kiváló célzótechnikával egy üvegbe helyezni. Ezt követően a büszkén hordott Cseresnyés póló is előkerült, melyet ezúttal csapatépítő vetkőztető-öltöztető mutatvánnyal kellett a csapat minden tagjára ráadni. Mintegy tíz feladat állt a gólyák rendelkezésére ahhoz, hogy kialakulhasson a legjobb gólyacsapatokat felsorakoztató végleges eredmény. A helyezettek díjazásán túl természetesen az elsődleges cél az volt, hogy egy kellemes délutánt töltsünk el együtt sok nevetéssel, mely során meggyőzhetjük a gólyákat arról, hogy aggodalomra semmi ok, hiszen egy kiváló család részeseként biztonságban érezhetik magukat a Cseresnyés Kollégiumban.

Az immár avatott gólyák elmondása szerint a Gólyanap elérte célját: jól szórakoztak, tetszettek a feladatok, örülnek annak, hogy részesei lehettek ennek az avatásnak.

Palkovics Szintia, aki a Párducok csapatát erősítette, sokkal nehezebb megmérettetésre számított. Örült annak, hogy az avatás szórakoztató csapatjáték volt. A vetélkedők során jobban megismerték egymást, sokat nevettek. A kedvenc feladata a székfoglaló volt. Szintia megfogalmazta, hogy jövőre mindenképpen szeretne ő is mentor lenni.

Márkus Alexandra a győztes csapat tagjaként a legjobb élménynek az avató szertartás táncos részét emelte ki. Viccesnek találta, ahogy az összes gólya körben állva memorizálta, mely módokon kell a felsőbb évfolyamosoknak az év további részben köszönni.

Gábris Noémi is párduclányként vett részt a gólyanapon. Véleménye szerint mindegyik feladat nagyon jó volt, a spagettis bajuszos volt az egyik kedvence, hiszen vicces és egy kicsit nehéz feladat is volt egyben. A csapatukat leginkább a labdaterelős ügyességi játék kovácsolta össze, amikor egymás vállát fogva kellett a csapaton keresztül végig gurítani a gumilabdát.

Amennyiben jövőre Te is szeretnél hasonló avatási rituálé részese lenni, jelentkezz a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiumba!

Horváthné Ruzsa Anita

igazgatóhelyettes


next 5

A mi világunk

Hírek