Hírek / Közélet

Könyvet ad ki Churchill pénzügyeiről Lázár János

2020. augusztus 19. 08:37 Közélet | Szerző: Major Zsuzsanna

Könyvet ad ki Churchill pénzügyeiről Csepreghy Nándor egykori államtitkárral közösen Lázár János. A Nincs több pezsgő – Churchill és a pénz című könyv szerzője David Lough brit befektetési és adóügyi tanácsadó, és a kötet először jelenik meg magyarul.

A vásárhelyi-makói térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán azt írta, Churchill életének szinte minden elképzelhető vonatkozását feltárták az életrajzírók, azonban eddig egyikük sem vizsgálta a pénzügyeit. A könyv egy befektetési és adóügyi tanácsadó szemüvegén keresztül részletesen elemzi Churchill viszonyát a pénzhez, és végigköveti pénzügyi tevékenységének hatását a politikájára.

Lázár János úgy fogalmaz, bár Churcill megosztó személyiség, politikusként, közszereplőként ugyanakkor jó oka van arra, hogy ezt a könyvet ajánlja, ugyanis kiderül belőle, amit a pályája során maga is fölismert: a közügyek intézőinek cselekvési szabadságát alapvetően határozza meg anyagi függésük vagy függetlenségük. A könyv már előrendelhető, várhatóan szeptember elsején jelenik meg.

Kép: Vásárhely24


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner