Hírek / Közélet

Korszerűsítik a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda ópusztaszeri telephelyét

2021. június 13. 09:00 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Elkezdődött a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda ópusztaszeri telephelyének korszerűsítése, a beruházás több mint 381 millió forintból, uniós támogatással valósul meg - tájékoztatta az intézményt fenntartó Szeged-Csanádi Egyházmegye az MTI-t.
 
A Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda székhelye Bakson található, az intézmény fenntartója 2011 óta az egyházmegye. Baks, Ópusztaszer és Tömörkény iskolája, óvodája és Pusztaszer iskolája alkotja a hét egységből álló intézményt. A Csongrád-Csanád megyében egymástól 20 kilométeres körzetben működő telephelyeken nyolc évfolyamon 123 diák tanul, 12 pedagógus irányításával.
 
A következő hónapokban energetikailag korszerűsítik az iskolaépületet: cserélik a nyílászárókat, hőszigetelik a homlokzatot és a padlásfödémet, valamint részlegesen modernizálják a fűtési rendszert.
 
Az iskolában jelenleg nincs megfelelő sportolásra helyet adó fedett helyiség, így a mindennapos testnevelés feltételei nem teljesülnek. Ezért új tornacsarnokot is építenek.
 
A tervek szerint 2023 nyarára befejeződő projekt modern oktatási környezetet teremt. Ez lehetőséget ad a kompetenciaalapú tanításra, így jelentősen javul az intézmény oktatásának színvonala - áll a közleményben.
 
Forrás: MTI
Kép: 
 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner