Hírek / Sport

Kozák Luca ezüstérmes 100 gáton a müncheni Európa-bajnokságon

2022. augusztus 22. 08:00 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Azután, hogy országos csúccsal, a harmadik legjobb idővel jutott tovább az elődöntőből, Kozák Luca a fináléban is kivágta a rezet: ezüstérmes lett női 100 méteres gátfutásban a müncheni Európa-bajnokságon.
 
A debreceni sprinter csak vasárnap kezdte meg szereplését, mivel kiemeltként a szombati előfutamban nem kellett rajthoz állnia. A vasárnapi program nyitányán aztán az elődöntőben nagyszerű futással 12.69-re javította saját országos rekordját, és a második helyen, magabiztosan került döntőbe.
 
Kozák elődöntős formája biztató volt a fináléra, melyben ugyanakkor az elődöntőben őt legyőző lengyel Pia Skrzyszowska mellett a holland Nadine Visser és az európai ranglistavezető brit Cindy Sember is esélyesebb volt nála.
 
A döntőben Kozák ismét jól rajtolt, és végig kiváló ritmusban futott, a legnagyobb riválisok közül pedig csak Skrzyszowskát nem tudta maga mögött tartani, aki 12.53 másodperces eredménnyel nyert, Kozák pedig ismét 12.69-cel ért célba a második helyen. A harmadik a 200 méteren arany-, 100-on ezüstérmes Mujinga Kambundji testvére, a svájci Ditaji Kambundji lett, s nagy meglepetésre Visser és Sember is lemaradt a dobogóról.
 
A 26 éves Kozák karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratta, magyar atléta először futott döntőt 100 m gáton világversenyen.
 
Kozák második helye révén három éremmel zárta a magyar atlétacsapat az Eb-t. Halász Bence ugyancsak ezüstöt szerzett kalapácsvetésben, míg Madarász Viktória bronzot szerzett 35 kilométeres gyaloglásban.
 
Eredmények:
női 100 m gát, Európa-bajnok:
Pia Skrzyszowska (Lengyelország) 12.53 másodperc
2. KOZÁK LUCA 12.69
3. Ditaji Kambundji (Svájc) 12.74
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek