Hírek / Közélet

Közel 11 ezren érkeztek Ukrajnából vasárnap

Június 13. 08:00 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Az ukrán-magyar határszakaszon 5330 ember lépett be vasárnap Magyarország területére, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5582-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-vel.
 
A beléptetettek közül a rendőrség 268 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írta a rendőrség.
 
Vonattal 180 ember, köztük 102 gyerek érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre vasárnap.
 
A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte hétfőn a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.
 
A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - áll a közleményben.
 
Forrás: MTI
Kép: infostart.hu (archív)
 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner