Hírek / Közlekedés és kék hírek

Közlekedési tükör csökkenti a balesetveszélyt Kisteleken

Május 7. 06:00 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

A piacnál lévő kereszteződésben segíti a közlekedőket a tükör, a visszajelzések alapján döntenek majd újabbak kihelyezéséről.
 
Kisteleken a piacnál, a Bocskai utca felől járművel kikanyarodni balesetveszélyes, mert a Rákóczi utcán szabályosan parkoló autók miatt nehéz a körforgalom felől érkező járművek észlelése. A balesetveszély megszüntetése és a biztonságosabb közlekedés érdekében az önkormányzat egy közlekedési tükröt helyezett ki az épülő református templom felőli oldalon.
 
A tükör úgy van beállítva, hogy a Bocskai utca felől a kereszteződésbe érkező járművek láthassák, így időben észlelhessék a balról, a körforgalomból érkező járműveket.
 
Mint azt Tódor Sándor városrendésztől megtudta a kistelekjaras.hu, a közlekedési tükör kihelyezése egyfajta próba is, ugyanis a városban nem került még sor ilyenre. Most az autósoknak, közlekedőknek van lehetőségük megtapasztalni a használatát, melyről szívesen veszik a visszajelzéseket. A városban több helyen is balesetveszélyes pont is vannak, a tapasztalatok alapján megfontolják majd az újabb tükrök kihelyezését is.
 
Forrás és kép: kistelekjaras.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner