Hírek / Közélet

Különleges gazdasági övezetté válhat Algyő

Június 23. 10:31 Közélet

Továbbra sem tett le arról a kormány, hogy a Mol-telephelyéhez kapcsolódóan különleges gazdasági övezetté nyilvánítsa Algyőt – írja több forrásra hivatkozva a Promenad24.

A portál szerint ez azt jelenti, a jövőben az itt keletkező helyi adók összesen 20 százaléka a megyei önkormányzatokhoz kerül. Egy friss törvényjavaslat értelmében ugyanis a különleges gazdasági övezetekben keletkező adók 3 százalékát működésre, további 17 százalékát beruházásokra, így például a térségben lévő kistelepülések fejlesztésére fordíthatja a megyei testület.

A Promenád 24 felidézi, már korábban is felvetődött Algyő különleges gazdasági övezetté nyilvánítása, ami jelentős központi védelmet nyújthat az itteni stratégiai ágazatok, így a Mol-telephelye számára, ugyanakkor komoly érvágást jelenthet az algyői önkormányzatnak.

A nagyközség földrajzi fekvéséből eredően a megye más településeihez képest nagyságrendekkel nagyobb bevételre tesz szert, az idei költségvetésben például 900 millió forint iparűzési adóval számoltak, amelynek mintegy háromnegyede a Moltól érkezik.

Forrás: Promenád24


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner